Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 12.00 PLN

Kawa Labrador - o co kaman?

Wyobraź sobie labradora - wiecznie wesoła kulka futra tylko czekająca aby wtulić się w Ciebie i namówić do pieszczot. Taka właśnie jest ta kawa, wyrazista w smaku lecz nienachalna. Stworzona z myślą o przyjemności z każdej filiżanki.

Labrador, czyli kawa stworzona pod mleczne kombinacje!

  • Peruwiańskie 1st Grade to słodycz mlecznej czekolady i orzechów.
  • Ziarna Hondurasu nadają karmelowy posmak oraz kokosowe akcenty.
  • Finisz nadaje Yellow Bourbon wprost z Brazylii, który dzięki obróbce pulped natural nadaje mu słodyczy i balansu między orzechami a czekoladą.


Labrador to twarde, duże ziarna wypalone w wiedeńskim stylu. Ręczne selekcjonowanie owoców kawowca z wysokich terenów pozwoliło uzyskać świetnej jakości kawę o zdecydowanej słodyczy i świetnym bilansie między posmakami czekolady i orzechów. Labrador to zdecydowany miłośnik ekspresów i kawiarek.

Doskonale sprawdza się jako baza do mlecznych kompozycji - Cappuccino, Macchiatto czy Latte. 

Kawa jest palona świeżo i lokalnie techniką rzemieślniczą, inaczej mistrzowską.

Kawa ziarnista. 

Profil smakowy: miód, karmel, orzechy

Polecamy parzyć w ekspresie lub kawiarce

Ziarna to ręcznie selekcjonowana 100% Arabica pochodząca z Peru, Brazylii i Hondurasu

Screen: 17-19

Twardość: wysoka

Wysokość upraw: 500-2000metrów nad poziomem morza

Obróbka: sucha / mokra

Wypalona w stopniu mocnym - wiedeńskim: 3/4

Zawartość kofeiny: 3/4

Poziom kwasowości: 1/4

Poziom gorzkości: 2/4

Cielistość: 3/4

Polecamy