Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 12.00 PLN

Rottweiler - szybki, mocny, dominujący, a z drugiej strony opiekuńczy, wierny i oddany.

I kierując się tymi cechami stworzyliśmy tą kawę. Idealną jako poranna kawa, aby wkręcić Cię błyskawicznie na najwyższe obroty. Jest mocna i wyrazista w smaku.

Mimo że na sam dźwięk jego nazwy wielu ucieka w popłochu to to nasz Rottek, jak go pieszczotliwie nazywamy, okazuje się bardzo kulturalny w obyciu!

  • Kameruńska Robusta to Cherry oraz Cuppy Royale, których duże ziarna są poddane obróbce na sucho oraz mokro to prawdziwa moc kofeiny.
  • Tarazzu z Kostaryki dodaje mu jeszcze więcej siły przebudzenia i lekkie nuty jagód.

  • Twarde ziarna z Nikaragui zapewnia odrobinę balansu i słodyczy.

  • Peruwiańskie rytmy dodają czekoladowych akcentów, tak bardzo wyraźnych w tej kawie.

  • Nowość to La Mayada SHG z Salwadoru czyli zdecydowane nuty czekolady i orzechów z dopełnieniem posmaku wanilii.

Rottweiler to kawa z Robustą. Zapewnia zdecydowane działanie kofeiny w zaskakująco przyjemnym, aksamitnym opakowaniu czekolady i orzechów. Jego ziarna wypalone są we włoskim stylu co jeszcze bardziej podkreśla jego aromat. Naturalnym środowiskiem Rottweilera jest ekspres i kawiarka, choć wiemy, że udało się go oswoić z french pressem!

Rottweiler świetnie sprawdzi się jako espresso lub americano. Chcesz złagodzić jego intensywny charakter? Polecamy odrobinę mleka.

Kawa jest palona świeżo i lokalnie techniką rzemieślniczą, inaczej mistrzowską.

Kawa ziarnista. 

Profil smakowy: czekolada, orzechy

Polecamy parzyć w ekspresie lub kawiarce

Ziarna to ręcznie selekcjonowane 60% Arabica i 40% Robusta pochodzące z Nikaragui, Kostaryki, Salvadoru, Peru i Kamerunu

Screen: 17-18

Twardość: wysoka

Wysokość upraw: 800-2100metrów nad poziomem morza

Obróbka: mokra / pulped natural

Wypalona w stopniu bardzo mocnym - włoskim: 4/4

Zawartość kofeiny: 4/4

Poziom kwasowości: 2/4

Poziom gorzkości: 3/4

Cielistość: 3/4

Polecamy