Rottweiler - szybki, mocny, dominujący, a z drugiej strony opiekuńczy, wierny i oddany.
I kierując się tymi cechami stworzyliśmy tą kawę. Idealną jako poranna kawa, aby wkręcić Cię błyskawicznie na najwyższe obroty. Jest mocna i wyrazista w smaku.
Mimo że na sam dźwięk jego nazwy wielu ucieka w popłochu to to nasz Rottek, jak go pieszczotliwie nazywamy, okazuje się bardzo kulturalny w obyciu!
- Kameruńska Robusta to Cherry oraz Cuppy Royale, których duże ziarna są poddane obróbce na sucho oraz mokro to prawdziwa moc kofeiny.
-
Tarazzu z Kostaryki dodaje mu jeszcze więcej siły przebudzenia i lekkie nuty jagód.
-
Twarde ziarna z Nikaragui zapewnia odrobinę balansu i słodyczy.
-
Peruwiańskie rytmy dodają czekoladowych akcentów, tak bardzo wyraźnych w tej kawie.
-
Nowość to La Mayada SHG z Salwadoru czyli zdecydowane nuty czekolady i orzechów z dopełnieniem posmaku wanilii.
Rottweiler to kawa z Robustą. Zapewnia zdecydowane działanie kofeiny w zaskakująco przyjemnym, aksamitnym opakowaniu czekolady i orzechów. Jego ziarna wypalone są we włoskim stylu co jeszcze bardziej podkreśla jego aromat. Naturalnym środowiskiem Rottweilera jest ekspres i kawiarka, choć wiemy, że udało się go oswoić z french pressem!
Rottweiler świetnie sprawdzi się jako espresso lub americano. Chcesz złagodzić jego intensywny charakter? Polecamy odrobinę mleka.
Kawa jest palona świeżo i lokalnie techniką rzemieślniczą, inaczej mistrzowską.
Kawa ziarnista.
Profil smakowy: czekolada, orzechy
Polecamy parzyć w ekspresie lub kawiarce
Ziarna to ręcznie selekcjonowane 60% Arabica i 40% Robusta pochodzące z Nikaragui, Kostaryki, Salvadoru, Peru i Kamerunu
Screen: 17-18
Twardość: wysoka
Wysokość upraw: 800-2100metrów nad poziomem morza
Obróbka: mokra / pulped natural
Wypalona w stopniu bardzo mocnym - włoskim: 4/4
Zawartość kofeiny: 4/4
Poziom kwasowości: 2/4
Poziom gorzkości: 3/4
Cielistość: 3/4