SKŁAD*: Algi Morskie + powyżej 80% MIĘSA wołowego
Przysmaki dla Psów naturalnie i ręcznie wytwarzane ze starannie wyselekcjonowanych i pełnowartościowych produktów. Przysmaki z suszonego mięsa wołowego wraz z Algami Morskimi nie tylko smakują, ale też odżywiają! Zawarte w nich Algi Morskie:
- źródło potrzebnych pierwiastków: cynk, fluor, fosfor, miedź, magnez, mangan, wapń, potas i żelazo.
- bogate źródło jodu oraz witamin
- regulują ciśnienie krwi
- usuwają toksyny
- chronią jelita przed nadmiernym wchłanianiem tłuszczów i cukrów
Czytaj więcej:
ALGI MORSKIE – Wstępnie zaznajomieni z wartościami alg morskich wydają się być sympatycy odmładzających kremów i sushi. Są bogatym źródłem takich pierwiastków, jak: cynk, fluor, fosfor, miedź, magnez, mangan, wapń, potas i żelazo. Algi morskie zawierają dużą ilość jodu, dostarczają wielu witamin: beta-karotenu, czyli prowitaminy A, witamin z grupy B oraz witamin C, E, K oraz PP. Można tworzyć długie rozprawki o zawartych w wodorostach wspaniałościach, ale najważniejsze jest jak to wszystko może przysłużyć się zdrowiu naszych zwierząt. Otóż! Algi morskie chronią serce – regulują ciśnienie krwi. Zawierają błonnik, który chroni przed nadmiernym wchłanianiem tłuszczów i cukrów w jelitach, co przekłada się na normalizację poziomu glukozy i cholesterolu. Przyczyniają się również do usuwania toksyn z organizmu. To także naturalny środek odchudzający, więc jeśli Twój zwierzak chciałby pozbyć się zbędnych kilogramów, oprócz zwiększenia ilości spacerów zadbaj też o jego dietę. Algi podtrzymują uczucie sytości po posiłku oraz regulują pracę układu pokarmowego. Co więcej zawarty w nich jod przyspiesza rozpuszczanie tłuszczów w organizmie.
MIĘSO WOŁOWE – W diecie psów mięso odgrywa podstawową rolę, dlatego i nasze przekąski mają go najwięcej w składzie. W trosce o nasze psy, mięso im serwowane powinno być pełnowartościowe. Wśród najbardziej polecanych jest wołowina. Dlaczego? Zawiera wiele składników mineralnych – fosfor, żelazo, cynk i selen. Mięso wołowe jest także źródłem witaminy B12, (która nie występuje w roślinach) oraz witamin z grupy B: B2, B3, B5 i B6. Białko zawarte w wołowinie jest białkiem pełnowartościowym. Zawiera wszystkie aminokwasy, których organizm nie wytwarza samodzielnie. Kolagen występujący w białku jest niezbędny do utrzymania odpowiedniego funkcjonowania stawów oraz wpływa na kondycję skóry sierści i pazurów. Tłuszcz jest źródłem energii, ale także rozpuszczane są w nim niektóre witaminy. Dostarcza niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.