To prawdziwy rarytas dla psiego podniebienia. Kiełbasa zawiera 97% mięsa mięśniowego jelenia o jakości human grade. Ma zwartą konsystencję, aby ułatwić jej krojenie na małe kawałki. Produkowana w technologii pozwalającej zachowanie maksimum wartości odżywczych i smakowych.
Przysmaki treningowe dla małych i dużych psów
- Delikatne i aromatyczne kawałki kiełbasy są idealne do nagradzania psa w czasie spaceru i innych codziennych aktywności.
- Zmotywują każdego psa w tracie treningu, szkolenia czy zawodach sportowych. Może stanowić także wzbogacenie codziennej diety lub zdrową przekąska pomiędzy posiłkami.
Idealne przysmaki dla szczeniaka
- Kiełbasy Mirals wyprodukowane z czystego mięsa mięśniowego bez obaw można podawać szczeniakom nawet w najmłodszym wieku
- Kiełbasę można pokroić na dowolnej wielkości kawałki dopasowując je do wielkości i wieku psa
- Są delikatnie miękkie i łatwe do pogryzienia
Przysmaki dla psa alergika
Użycie wyłącznie jednego rodzaju białka i brak wszelkich zbędnych dodatków sprawia, że kiełbasa Mirals będzie świetnym przysmakiem dla psów z wrażliwym układem pokarmowym i alergiami.
- monobiałkowy i hipoalergiczny przysmak dla psa
- bez sztucznych witamin, barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, spoiw czy mączek zwierzęcych.
- nie zawiera: zbóż, glutenu, laktozy, cukru
- mięso pochodzi ze zrównoważonych hodowli, bez antybiotyków i stosowania pasz przemysłowych.
Dlaczego tapioka w kiełbasach Mirals?
Tapioka to kasza, która powstaje po zmieleniu bulw tropikalnego manioku. Jest niezwykle popularna wśród mieszkańców Ameryki Łacińskiej, gdzie stanowi element codziennej diety. To tam odkryto jej niezwykłe właściwości odżywcze:
- wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego
- jest lekkostrawna i ma neutralny smak
- bogata w witaminy, w tym B6 oraz minerały (magnez, fosfor, potas, sód, cynk, żelazo)
- jest źródłem skrobi opornej stanowiącej pożywienie dla dobroczynnych bakterii układu pokarmowego
Dzięki tapioce nasze kiełbasy maja także idealną konsystencje do krojenia, ponieważ w czasie gotowania tapioka pęcznieje i jest świetnym naturalnym zagęstnikiem o neutralnym smaku.
Skład: 97% mięsa mięśniowego jelenia, 3% tapioka
Składniki analityczne: wilgotność 64,4%, białko surowe 35,6%, tłuszcz surowy 14,2%, popiół surowy 2,2%, włókno surowe 0,7%