|
99% zawartości soczystego mięsa, cennych podrobów i rosołu |
|
Monobiałkowa kompozycja - zawiera tylko jedno źródło białka |
|
100% naturalnych składników |
|
Bez konserwantów, zbóż, sztucznych barwników i aromatów |
|
Wysokie walory smakowe i wysoka strawność |
Skład
Kaczka 99% (w tym 50% mięso z kaczki, 21% podroby z kaczki, 28% rosół z kaczki), minerały 1%.
Energia metaboliczna
81 kcal/ 100 g
Fakty żywieniowe
Składniki analityczne:
białko 11,4%, tłuszcz 1,4%, surowy popiół 1,4%, surowe włókno 0,4%, wilgotność 85,1%, wapń 0,3%, fosfor 0,2%
Kaczka to mięso bogate w witaminy A, E oraz grupy B: B1, B2, B3, B6 oraz minerały, między innymi potas, sód, magnez fosfor, cynk i wapń. Dodatkowo mięso kaczki zawiera znaczne ilości żelaza, które zapobiega przed rozwojem anemii oraz podnosi odporność organizmu, chroniąc go przed infekcjami.